LASERBEHANDELING VOOR SCHIMMELNAGELS

Eindelijk kunnen met de Nd. Yag laser schimmelnagels veilig en effectief en zonder bijwerkingen behandeld worden. 
De warmte van de laserstraal kan zo diep de nagel indringen dat het de schimmel effectief vernietigd.

Tot voor kort was het moeilijk om schimmelnagels goed te behandelen. Het aanbrengen van zalf of vloeistoffen op de nagel alleen, heeft meestal niet het gewenste effect. Het gebruik van tabletten geeft vaak ook bijwerkingen, en gaat niet altijd samen met ander medicijngebruik. Bijkomend nadeel van deze tabletten is het risico op aantasting van organen, waarvoor dan ook regelmatige bloedcontrole noodzakelijk is.

De nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels is de laserbehandeling met de Nd:Yag laser. Klinische studies tonen aan dat deze laserbehandeling bij meer dan ± twee derde van de patienten een aanhoudende verbetering geeft.
Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmel zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. Deze laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen.
Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en makt plaats voor een gezonde nagel.

De schimmelnagels worden behandeld met steeds een tussenpoos van 4 tot 6 weken. Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de uitgebreidheid van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden. Meestal duurt het enkele maanden tot langer dan een jaar voordat de nagel weer helemaal gezond is. 

schimmelnagels1   schimmelnagels2

 

Het is belangrijk om gedurende de behandeling 1 x per week de schoenen met een schimmeldodende spray/poeder te behandelen. Uw sokken moeten gedurende deze periode op 60 graden gewassen of in de droger gedroogd worden.

 

De behandeling en kosten:

Voor het 3 maal laseren van 1  schimmelnagel       € 25,-

Voor het 3 maal laseren van 3  schimmelnagels     € 47,-

Voor het 3 maal laseren van 5 schimmelnagels      € 69,-

Voor het 3 maal laseren van 10 schimmelnagels    € 109,-